Unbalanced Rock

unbalanced-rock

The Unbalanced Rock staat in Arches National Park, Utah, Verenigde Staten van Amerika. In 2004 was ik met mijn gezin met vakantie in de VS en stond ik oog in oog met deze Rots. Ik werd getroffen door de tegenstelling van de stoere stevige rots, die tegelijkertijd zo kwetsbaar en wankel overkwam.

Ik vond ook de naam Unbalanced Rock intrigerend. De tijdgeest, waarin het streven naar balans het ultieme doel lijkt te zijn, heeft ook mij beïnvloed. Alle veranderingen waarmee ik voortdurend geconfronteerd word, daagden mij keer op keer uit om te leren balanceren. Balanceren lukt alleen als je ook de onbalans accepteert. In onbalans toont zich de kwetsbaarheid, het ‘niet weten’. Maar daarin openen zich ook de nieuwe wegen. Dit geldt zowel voor organisaties als voor ieder mens individueel.

Om de onbalans te durven ervaren, zul je ook je eigen kracht en stevigheid nodig hebben.

Dat precies symboliseert voor mij The Unbalanced Rock. Sinds 2005 draagt mijn bedrijf deze naam.